מדריכי ריפוי טבעי

אהבתם את מה שקראתם? לשירותכם הבאנו מספר אתרים נוספים לקידום הבריאות הטבעית: טופהיל, סכרת, לב וכלי דם, קנדידה, סרטן, הומאופתיה.

ייעוץ תזונתי אישי

לרשותכם יועצי תזונה בטלפון 039569449. כתובתנו: בתוך סימטת ברקוביץ', פינת מדרחוב רוטשילד 28, ראשון לציון (מפת הגעה+חניה).

 


התפריט יכלול: חלבונים, פחממות, שומנים בלתי רוויים, ויטמינים ומינרלים. דגש מיוחד אנו שמים על פיטו- כימיקלים המצויים בצומח שלהם תכונות מיוחדות כגון: אנטיאוקסידנטים, ביופלבונואידים, אנזימים וחומרים בעלי תכונות נוגדות סרטן.


צירופי מזון נכונים! נחוצים לעיכול תקין ושמירה על הבריאות.


ירקות טריים אורגנים: שלמים, חתוכים או מיצים: מיץ גזר, סלק, סלרי, פטרוזיליה, בטאטה. בטאטה חיה, מומלצת במיוחד בהיותה מכילה פיטו-כימיקל דמוי קורטיזון טבעי.


פירות טריים חיים אורגניים, ומיצי פירות. יש הממליצים במיוחד על פירות טרופים: פפיה, אננס, קיווי, פג'ויה, גויבה, וכו' . ברומיליאן - אנזים המופק מפרי האננס, בעל השפעה בולמת במספר סוגי סרטן.


קיטניות: עדשים, מש, אספסת, תלתן, חילבה, קינואה כל אלה רצוי להנביט ולאכול חי.


טופו - גבינה מסויה. מוסיפים בשיטת הטיפול המקרוביוטי.


 


לפניכם 120 מתכונים לבריאות, מבוססים בעיקר על מזון חי.


דגנים: דוחן, כוסמת, קינואה, אורז מלא אורגני. בישול קל, - לכוס אחת להוסיף כ- שלוש כוסות מים, לבשל כ- 15-20 דקות. להשאיר בסיר לספיגת המים. לכוסמת וקינואה 10 דקות בלבד. להוסיף שמן זית רק לאחר הבישול.


אגוזים שונים, שקדים, (להשרות, ולהוריד את הקליפה). פיסטוק, גרעיני חמניות ודלעת, טובים במיוחד. יוגורט שעשוי מגרעינים ואגוזים טחונים.


זרעי פשתה טחונים, להוסיף לאוכל שתי כפות ליום. אפשר לערב עם גרעינים טחונים. לשמור בקירור.


לציטין גרגירים להוסיף לאוכל 1-2 כפיות ליום, לשמור בקירור.


אצות ים טחונות, להוסיף במקום המלח האסור.


ביצה חיה אורגנית. רק החלמון - (הצהוב) לא מבושל. יש מרפאים הממליצים עליו.


 


המיצמח הצימחוני - מתכונים בריאים וקלים להכנה.


להשלמת כל מתכון, השתמש בחושי היצירה והדימיון,


הוסף אהבה ואושר, כתבלינים הטובים ביותר.


סלטים


כרוב + גזר + בצל ירוק, לרסק דק, להוסיף 1 כף שמן זית.


 


כרוב + סלק + בצל ירוק, לרסק דק, להוסיף 1 כף טחינה.


 


כרוב + בטטה + סלק + תפוח עץ + סלרי, לרסק דק, להוסיף 1 כף טחינה.


 


כרובית + ברוקולי + גזר, לרסק דק, להוסיף 1 כף שמן זית.


 


צנוניות (או צנון) מרוסקות בפומפיה + 1 כף שמן או טחינה + מעט רוטב סויה + מיץ לימון + שמיר קצוץ. אפשר להחליף את רוטב הסויה באבקת אצות-ים.


 


מלפפונים + שמיר, עלי נענע, שום, עלי ריחן להוסיף 1 כף שמן זית.


 


סלק מרוסק דק, להוסיף 1 כף שמן זית, 1כף צימוקים לתבל עם מעט קינמון.


 


סלק + תפוח. להכין כנ"ל, אפשר להוסיף גבעולי סלרי קצוצים, (לחובבי "סלט וולדורף").


 


סלק + גזר מרוסקים דק, להוסיף 1 כף שמן זית, 1 תפוח עץ מרוסק עבה לתבל עם מעט קינמון.


 


סלק עלים - מנגולד או עלי סלק אדום. לכל הסלטים אפשר להוסיף עלי סלק טריים קצוצים דק.


 


סלק + בטטה (לא מבושלים) מרוסקים דק, להוסיף 1 כף שמן זית, 1כף צימוקים לתבל עם מעט קינמון.


 


סלק מרוסק דק + 2 כפות גרעיני חמניות רחוצים ומבוררים, להוסיף 1מעט שמן זית, 1/2כף דבש לתבל עם מעט קינמון.


 


סלק מרוסק דק, להוסיף 1 כף טחינה או שקדים טחונים "שקדיה" , לתבל עם תבליני עלים כגון: בזיליקום, אורגנו, מיורן.


 


סלק מרוסק דק + קימל שלם + שמן זית + לימון + 1 כף אגוזים קצוצים


 


גזר + טחינה. מרסקים גזר, לוקחים כף טחינה ומדללים אותה עם מים עד לקבלת ממרח דמוי קרם, מוסיפים תבלינים, מפזרים על הרסק.


 


גזר עם אבוקדו. מרסקים גזר, מניחים במרכז הצלחת מפזרים שומשום טחון וקינמון, מניחים מסביב פרוסות דקות של אבוקדו, וכד'.


 


סלט גזר עשיר. מרסקים גזר עד דק מוסיפים חמניות, אגוזים קצוצים מסוגים שונים ומעט קינמון. אפשר להוסיף פרוסות בננה או מעט תמרים קצוצים. אם הסלט יבש להוסיף מיץ גזר.


 


גזר עם כרובית. לרסק 3 גזרים, להוסיף 1/2 ראש כרובית + 1 בצל ירוק קצוצים. להוסיף מעט שמן, לתבל עם לימון, שמיר, עלי נענע, ריחן וכו'.


 


גזר עם תפוח . לרסק דק תפוחים וגזר, להוסיף שקדים קצוצים, ( לאחר השריה ללא ציפה ) לפזר מעט קינמון.


 


סלט עלים. עלי סלק או מנגולד + עלי צנון + עלי פטרוזיליה סלרי ריחן שמיר, לקצץ, להוסיף 1 כף שמן זית או טחינה.


 


קישואים + שמיר, עלי נענע, שום, עלי ריחן, להוסיף 1 כף טחינה.


 


צנון + גזר מרוסקים, להוסיף לימון ושמן זית.


 


חסה + פטרוזיליה, בצל ירוק, לימון, ריחן, להוסיף 1 כף שמן זית.


 


גזר + סלק מרוסקים, שמיר, פטרוזיליה, שום, להוסיף 1 כף טחינה.


 


נבטים שונים + ריחן, שמיר, פטרוזיליה, בצל, שום, + 1 כף טחינה.


 


כרובית + ברוקולי, מרוסקים, לתבל בריחן, שמיר, פטרוזיליה, בצל, שום, להוסיף 2 - 1 כפות אבוקדו.


 


במיה. מי שיש לו גינה קטנה יכול לגדל ולהנות מירק עשיר זה. לקצץ במיה טריה (לא מבושלת) , להוסיף לסלטים חיים בצרוף טחינה, אבוקדו ותבלינים.


מיצים


מיץ ירק חיטה.



מיץ ירק חיטה + מיץ גזר + מיץ סלק.


 


מיץ ירק חיטה + מיץ גבעולי סלרי.


 


מיץ בטאטה (- תפוח אדמה מתוק) , מכיל פיטו-כימיקל דמוי קורטיזון טבעי !


 


מיץ גזר + מיץ בטאטה.


 


מיץ סלק + מיץ גזר.


 


מיץ גדילן מצוי, להוסיף מיצי ירקות. טוב מאוד לכבד!


 


מיץ קליפות אבטיח אורגני + שילובים שונים של מיצי ירקות או פירות. אם תנסה תראה שהוא טעים בנוסף להיותו בריא.


ממרחים


ממרח חומוס. להשרות חומוס כ 12- שעות, לבשל על אש קטנה כ - חצי שעה, לרסק ולהוסיף טחינה ותבלינים : כמון כוסברה, שמיר, פטרוזיליה, ריחן, או תבלין "רותם" הכל לפי הטעם והדימיון.


 


ממרח חומוס עם טחינה. להכין כנ"ל, להוסיף כ- 20% טחינה.


 


טחינה דלת קלוריות. 1 כף טחינה + 1 גביע יוגורט עיזים, לערב ולהוסיף: שמיר, פטרזיליה, כמון, שום, וכו'.


 


טחינה ביתית. 1/2 כוס טחינה + 1 כוס מים, לערב ולהוסיף: שמיר, פטרזיליה, כמון, שום, מיץ לימון וכו'.


 


אבוקדו. למעוך אבוקדו להוסיף תבלין "רותם" + מעט מיץ לימון.


 


אבוקדו. למעוך אבוקדו עם טופו, להוסיף בצל קצוץ, שמיר, פטרוזיליה, ותבלינים לפי הטעם.


 


אבוקדו. למעוך אבוקדו עם גבינת עיזים 2% - 1% , להוסיף בצל קצוץ, שמיר, פטרוזיליה, או תבלין "רותם" .


 


ממרח קיטניות מונבטות. מרסקים בממחה את הקיטניות המונבטות כגון: עדשים, מש. לאחר מכן מוסיפים (ללא רסוק): אגוזים או גרעינים המושרים מראש כ - 8 שעות + תבלינים.


 


ממרח אגוזים. להשרות כ- 8 שעות 1 כוס אגוזי פקן או חמניות או גרעיני דלעת או שקדים, לרסק במעבד מזון + 1 כף טחינה + מיץ מלימון אחד + מעט רוטב תמרי. להוסיף: בצל ירוק + פטרוזיליה +קצוצים, לקשט עם רצועות גמבה.



כנ"ל +חצי אבוקדו.



ממרח טופו. 300 גרם טופו + 2 כפות טחינה או אבוקדו + 4 בצלים ירוקים קצוצים + 2 שיני שום כתוש + עלי שמיר, ריחן, פטרוזיליה קצוצים. למעוך הכל. להוסיף לימון לפי הטעם, ו/ או מעט רוטב סויה. אפשר לערבל במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה.


רטבים (מיונז).


להוסיף לנבטים חיים, לסלטים, לתבשילי דגנים וקיטניות.


הערה - הוספת לציטין במתכון, מאפשרת חיבור בין השמן והמים הנמצאים במרכיבים.


 


רוטב סויה, לקנות מוכן. רצוי ללא מלח - "ברג", "אמינוס".


 


רוטב סויה אורית. - רוטב סויה + שמן זית + מעט מיץ לימון + תבליני עלים.


 


"מיונז" (ללא ביצים) - שמן זית + מיץ למון + 1 כף לציטין + 1 כף חומץ תפוחים + תבלינים כגון בזיליקום. להעביר בבלנדר. להוסיף כורכום לקבלת צבע צהוב. לשמור במקרר.


כנ"ל עם עגבניות.


 


רוטב אבוקדו. לרסק אבוקדו + מיץ לימון + תבלינים : שום, בצל, ריחן וכ', להוסיף מים לקבלת דלילות. או להוסיף קישוא במקום מים.


 


רוטב פסטו איטלקי. - 50 גרם צנוברים + 4 שיני שום + 5 גבעולי ריחן + 1/2 כוס שמן זית + מעט אבקת אצות ים (במקום מלח (+ 1 כפית לציטין., להכניס הכל מלבד השמן, לתוך מעבד מזון, להוסיף את השמן בהדרגה, עד לקבלת ממרח (לפי הסמיכות הרצויה). אפשר להוסיף תבליני עלים כיד הדמיון.


 


רוטב פטרוזיליה. לקצץ 1 חב' פטרוזיליה ולהוסיף: 3 בצלים ירוקים קצוצים + 4 שיני שום כתוש + 2 כפות שמן זית + 1 כף לציטין + מיץ משני לימונים. לתערובת זאת להוסיף אצות הישיקי ע"י הכנה מוקדמת. משרים 1 כף אצות בתוך 1/2 כוס מים למשך שעה. מסננים את המים לתוך התערובת הנ"ל, קוצצים דק את האצות ומוסיפים גם אותן.


 


רוטב סויה. ניתן להשיג בחנויות הטבע מיצרנים שונים. רצוי להשתמש ברוטב דל מלח, ("אמינוס"), מאחר והרגיל מכיל המון מלח. לא להשתמש ברוטב המכיל חומר משמר.


טופו - "גבינת סויה"


טופו חי. לפרוס טופו לפרוסות דקות, לפזר תבלינים ו/או רוטב סויה, להגיש בצרוף סלט ירקות.


 


טופו פרוסות. לצקת 1 כוס מים למחבת, להניח במחבת מספר פרוסות טופו, להביא לידי רתיחה, להמשיך בבשול כ - 5 דקות. לתבל בתבלינים כגון: כמון, כוסברה, רוטב סויה, תבליני עלים כגון: אורגנו, בזיל, וכו' כיד הדימיון. פרוסות טופו כנ"ל לצרף למנת אורז. להגיש חמים וטעים.


 


טופו עם אבוקדו. למעוך אבוקדו עם טופו, להוסיף בצל קצוץ, שמיר, פטרוזיליה, או תבלין "רותם".


 


טופו עם אורז. לבשל אורז מלא, לקראת סוף הבישול להוסיף קוביות טופו להוסיף תבלינים או תבלין "רותם" להגיש חם וטרי.


 


טופו כבוש
לחתוך טופו לקוביות, להשרות במיץ לימון מדולל במים. המים צריכים לכסות את קוביות הטופו. להוסיף תבליני עלים כגון: אורגנו, בזיליקום, מיורן, או תבלין "רותם". להכניס למקרר למשך 24 שעות. להוציא ולצרף לסלטים.


כנ"ל, עם רוטב סויה.


 


מרק ירקות עם טופו:
לבשל מרק ירקות, (ראה מרקים), לקראת סוף הבישול, להוסיף קוביות טופו ומעט רוטב סויה. "ויהי טעמן כטעם הקניידלאך (= כופתאות פסח)".


חמוצים


מתאימים כמתאבנים בתחילת האוכל. עשירים בחידקי חלב המועילים לבריאות. להמנע מחמוצים העשויים בחומץ - חמוצים קנויים. להימנע ממלח והמלחת החמוצים. במקום מלח להוסיף מעט אצות ים טחונות. להוסיף תבלינים טבעיים: מיץ לימון, שום, שמיר, קימל, לזרוז התהליך אפשר להוסיף אצידופילוס או נוזלים מהחמצה קודמת.
 


מלפפונים חמוצים. לבחור מלפפונים קטנים למלא צנצנת זכוכית, להוסיף תבלינים כנ"ל, ממלאים מים עד לצואר הצנצנת, כך שיהיה כסוי מלא לירק, (מה שנימצא מעל המים נרקב! לא למאכל!), להעמיד במקום חמים או בשמש - בעונת החורף, בקיץ אפשר לוותר על העמדה בשמש. לאחר שלושה ימים כבר יש לנו חמוצים לאכילה, לשמור במקרר, לדאוג שהמלפפונים יהיו שקויים במים, משקולת זכוכית מתאימה ביותר.


 


סלק כבוש, פורסים 2 ק"ג סלק חי ומכניסים לצנצנת זכוכית, ממלאים מים עד לצוור הצינצנת, כך שיהיה כסוי מלא לירק, (מה שנימצא מעל המים נרקב! לא למאכל!), להעמיד במקום חמים או בשמש - בעונת החורף, בקיץ אפשר לוותר על העמדה בשמש. לאחר כשבוע יש לנו חמיצת סלק + סלק כבוש. לשמור במקרר. לזרוז ההחמצה אפשר להוסיף אצידופילוס.
שים לב! במשך הזמן יש להסיר מפעם לפעם את שיכבת העובש, ולהוסיף מים. הצנצנת העומדת מחוץ למקרר צריכה להיות מכוסה היטב בבד, נגד כניסת זבובונים.


 


חמיצת סלק: 1 כוס מהתחמיץ הנ"ל + 1 כוס יוגורט עיזים, להוסיף שמיר, בצל ירוק, בזיליקום וכד'


משקה מחמיצת סלק: 1/2 כוס מהתחמיץ הנ"ל + 1/2 כוס מים לשתות בבוקר לפני הארוחה או בין הארוחות.


 


סלט סלק כבוש. לרסק סלק מהתחמיץ הנ"ל להוסיף 1 כף טחינה, לימון, בצל ירוק קצוץ דק, להוסיף תבליני עלים: שמיר, בזיליקום - רייחן וכו'.


 


כרוב כבוש. קוצצים דק עלי כרוב , דוחסים לתוך צינצנת, להוסיף מיץ לימון, שום, עלי דפנה, קימל, להוסיף מעט מים לכיסוי הירק.


 


גזר + כרוב כבושים. הכנה כנ"ל.


 


גזר + סלק + כרוב כבושים, לרסק ולדחוס לתוך צינצנת כנ"ל.


 


משקה חיטה נבוטה -(רגובלק). מנביטים חיטה במשך 3 ימים. מכניסים לתוך צינצנת ומחמיצים כנ"ל עוד 3 ימים. שומרים במקרר. שותים את המים המסוננים בתוספת מיץ לימון. תזכורת: לא לשתות קר אפשר צונן.


תבשילים


תבשיל דגנים בסיסי: לכל כוס דגנים יבשים להוסיף 3 כוסות מים, לבשל כ- 20 דקות, להשאיר את המיכסה סגור עוד כחצי שעה. קינואה וכוסמת  לבשל רק 10 דקות


 


אורז מלא עם עדשים. לבשל כנ"ל, להוסיף עדשים נבוטים, לתבל עם מעט רוטב סויה,


 


דוחן. לבשל כנ"ל, עם קצת יותר מים! סופג יותר מים. לתבל עם מעט רוטב סויה, או תבלינים אחרים. להוסיף 1 כף גרגירי לציטין לטובת הבריאות.


 


כוסמת. דגן הדומה בהרכב החלבון שלו לקיטניות. (מכיל ליזין) לבשל כמו דוחן.


 


כוסמת עם דוחן, צרוף טוב!, לבשל כנ"ל,


 


כוסמת עם חמניות. להשרות חמניות כ- 8 שעות , לסנן, להוסיף לתבשיל לאחר הבישול.


 


קינואה. דגן אינדיאני עשיר בחלבון, כ - 16% , (כפול מחיטה, אורז, שיפון). לבשל כמו דוחן.


 


אמרנטוס. דגן אינדיאני לבשל כנ"ל.


 


ממרח חומוס. להשרות חומוס כ 12- שעות, לבשל על אש קטנה כ - חצי שעה, לרסק ולהוסיף טחינה ותבלינים : כומון כוסברה, שמיר, פטרוזיליה, ריחן וכו' לפי הטעם והדימיון.


 


ממרח אפונה או עדשים. הכנה כנ"ל. הבישול קצר יותר. אפשר להוסיף כף שימרי בירה.


שיבולת שועל. 1/2 כוס שיבולת + 1 כוס מרק חם + 1 כף שימרי בירה.


מרקים


הבישול מפחית מהערך הביולוגי של המזון החי. לכן נשתדל למעט בבישול. נוסיף ירקות חיים ונבטים חיים למרק. או מרק ירקות ללא בישול - על בסיס מיצי ירקות חיים. שמרי בירה מוסיפים טעם עשיר למרק. (לא לאלרגים או לרגישים לשמרים!)
לאכול מרק תוך כדי לעיסה, ולא לבלוע במהירות.


 


מרק חצי-חצי. 1 תפוד + 1 גזר + 1 קישוא + 1 שורש סלרי, לבשל , להוסיף חי לאחר הבישול: בצל ירוק, שמיר, קוביות אבוקדו, קוביות עגבניות, שום מרוסק, פטרוזיליה, נבטים, ריחן, אורגנו, פטריות חיות, וכו' כיד הדימיון. להכין את התוספות למרק כבר על שולחן האוכל. כאשר המרק מוגש חם.


 


מרק כנ"ל, להוסיף קוביות טופו בסוף הבישול.


 


מרק כנ"ל, להוסיף 1/2 כוס שיבולת שועל בסוף הבישול.


 


מרק כנ"ל, להוסיף חמניות מושרות לאחר הבישול. או עם אגוזי פקן וכו' את החמניות יש להשרות מראש, כ - 8 שעות.


 


מרק כנ"ל, להוסיף גריסים או איטריות קמח מלא, קטניות או דגנים.


מרק כנ"ל, להכין על שולחן האוכל קערה של נבטים חיים שונים + שום + תבליני עלים, לצקת מהמרק החם ולהגיש.


 


מרק דוחן: 1 כוס דוחן + 3 כוסות מים + 1 גזר + 1 קשוא + סלרי, לבשל כ - 20 דקות. לתבל עם תבלינים חיים כנ"ל. להמליח עם אבקת אצות- ים או רוטב סויה תמרי.


 


מרק חי: לרסק ירקות שונים בבלנדר - עגבניות, מלפפון, פטרוזליה, קישוא, שום, תבלינים שונים כנ"ל. להוסיף מיץ גזר או מים כשיש צורך לדלל. להגיש במצבו הטיבעי. אם נחמם היתרון של מרק חי יאבד.


 


מרק אנרגיה: להכניס לתוך מעבד מזון (בלנדר), פירות כגון: תפוח, בננה, אגס + חצי אבוקדו + חופן נבטי אספסת + מעט אצות-ים מושרים או אבקת אצות + חופן חמניות . אפשר להגביר את המתיקות ע"י תוספת: תמר מושרה או תאנה. כתוספת נוזלים אפשר להוסיף מיץ גזר או מים.


לחמים


לחם עמיצור: להנביט 2 כוסות חיטה אורגנית. לטחון יחד עם בצל גדול + שמרים, להוסיף מעט קמח מלא + מעט מים חמים. לחכות עד שהשמרים יתחילו לעבוד. להוסיף 1 ק"ג קמח מלא לערבב בקערה גדולה. להכניס לתנור ל1/2 שעה בחום הכי נמוך, כדי שהשמרים יעבדו. להוסיף לבן או יוגורט + 2 ק"ג קמח מלא לעבד, אפשר להוסיף 1/4 כוס כמון או קימל. מחלקים לארבעה תבניות משומנות. אפשר לפזר קוקר בתחתית התבנית. להניח בתנור לשעתיים עד לתפיחה, בחום הנמוך ביותר. לאחר תפיחה . לאפות כ 3/4 שעה. התוצאה: 4 לחמים כ"א במשקל מעל ק"ג.


ליפתנים וקינוחים.


ליפתן בננות עשיר. פרוסות בננות + קוביות מלון + קוביות פפיה או מנגו להוסיף מיץ גזר או מיץ תפוחים או מיץ אבטיח, להוסיף מעט קינמון ותמרים קצוצים.
 


ליפתן בננות עשיר + גזר + אגוזים. מרסקים גזר עד דק, מוסיפים חמניות, אגוזים קצוצים מסוגים שונים ומעט קינמון. להוסיף פרוסות בננה ומעט תמרים קצוצים. אם הסלט יבש להוסיף מיץ גזר או מיץ אחר.


 


תפוח עם גזר. לרסק דק תפוחים וגזר, להוסיף שקדים קצוצים, ( לאחר השריה ללא ציפה ) לפזר מעט קינמון.


גלידות


גלידה פירות:


אבוקדו + בננה, לרסק לתבל בקנמון או וניל טבעי (-לא סוכר וניל), אפשרויות גיוון עם שקדים או אגוזים קצוצים, פרוסות תמרים, להגיש קר.
 


גלידה שוקולד:
אבוקדו + בננה + אבקת חרובים, להכין כנ"ל.


עוגות


בטטה (- תפוח אדמה מתוק). לפרוס פרוסות, לפזר מעט קינמון, לאפות בתנור עד להתרככות.


צבעי מאכל טבעיים


צהוב - ע"י תבלין הכרכום. או ויטמין 2 - B (ריבופלוין)
אדום - מיץ סלק, או לפתוח קפסולה של ביתא-קרוטן.
חום - רוטב סויה, אבקת חרובים.
ירוק - אבוקדו, מיץ פטרוזליה, או לפתוח כמוסת ספירולינה.

כניסה

CAPTCHA
ענה על שאלה זו
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.