זרעי פישתה מכילים חומצה
שומנית הקרויה "אומגה 3 ". חומצה זאת קימת בשמן דגים ובצמחים ימיים
צפוניים, (גרינלנד), אבל נדירה בצמחי
יבשה. יחד עם חומצות שומן מסוג "אומגה 6 ", שתיהן חומצות שומן רב בילתי
רוויות, חיוניות לבניית קרומי התאים. נותנות גמישות לדפנות התאים. הגמישות שווה
נעורים. ואילו שומנים רוויים מקשיחים את דפנות התאים. שומנים בלתי רווים אלה
רגישים לחמצון, לפיכך יש לאכול אותם יחד עם אנטי-אוקסידנטים. (ראה פיסקה). לצרף לסלט ירקות: גזר ברוקלי,
כרוב וכו'.
מעולים נגד עצירות,
אנטי דלקתיים - משפרים את מערכת החיסון, טובים להוצאת ליחה, ומחלות ריאה, זיהומים
בדרכי השתן ואברי המין, בעיות ומחלות עור.
כמה לאכול וכיצד?
לטחון ולהכניס מיד
למקרר או למקפיא. לאכול כל יום 2 כפות. או
להשרות זרעים בלתי טחונים, לאכול מהמשרה כנ"ל. אפשר עם יוגורט או קווקר.
מכון בעיר מינסטר
בגרמניה, של הרופאה הוותיקה ד"ר בודוויג מטפל בסרטן בעזרת זרעי פישתה. (אין
לי פרטים נוספים)
ד"ר מאייר הרופא
ההולנדי, ממליץ בתפריט שלו 2 כפות ליום.
אם הפישתה כל כך טובה
לבני אדם מדוע לא לתת אותה גם לבעלי חיים
אחרים? ע"י האכלת תרנגולות בזרעי
פישתה, התרנגולות הטילו ביצים העשירות בחומצת שומן מסוג אומגה 3 בכמות הגדולה פי
16 מאשר בביצה רגילה, וכן חלה ירידה בכמות הכולסטרול. כמות הויטמין E גדלה.
עוד הוכחה לתלות המזון שאנו אוכלים, לאיכות תנאי הגידול, ולקשר בין מזון
וכולסטרול.
קרא עוד על תכונותיה
הטובות של הפשתה מיד בפרק הבא.